مرکز دانشمرکز دانش

فن آوری های جدید پردازش زیستی برای محصولات باغبانی با ارزش افزوده

1 مقدمه

محصولات باغی بخش مهمی از شرایط متنوع کشاورزی و اکولوژیکی در اقتصاد کشاورزی هند هستند. عملکرد هکتاری محصولات باغی در مقایسه با سایر محصولات زراعی بسیار زیاد است. بیش از 100 گونه و 1000 رقم از نظر سبزیجات ، میوه ها و محصولات زینتی نشان داده شده استبه آن کشورهای آسیایی (چین ، ژاپن ، تایوان ، فیلیپین و مالزی) با بیشترین تنوع محصولات باغی (به ترتیب مانند مرکبات ، موز و غیره) به طور مشترک بیش از نیمی از کل تولید جهان را تشکیل می دهند. محصول باغی یک منبع مهم درآمد ، وسیله ای برای جلوگیری از فقر و راهی برای افزایش کیفیت رژیم غذایی است. انتظار می رود که در آینده تقاضا برای سرانه محصولات تازه و فرآوری شده باغی با افزایش درآمد ، استانداردهای زندگی و سلامتی افزایش یابد. این دسته از محصولات شامل سبزیجات ، میوه ها و گلهای بومی است که به ترتیب برای آشپزی ، سالاد و تزئینات مورد استفاده قرار می گیرند و همچنین به دلیل ارزش دارویی و مغذی شناخته شده اند. در نتیجه طعم و رنگ عالی آنها ، تقاضا برای شکل تازه و فرآوری شده چنین محصولاتی در بازار بین المللی افزایش می یابد. گاهی اوقات ممکن است از زمین های زاید برای کشت چند محصول میوه مانند لیچی استفاده شود.سیب کاستارد ، کاروندا ، سیب چوبی ، پاپایا و غیره. میوه ها از گذشته های دور بخشی از رژیم غذایی انسان بوده اند. با این حال ، محصولات باغی تازه بسیار فساد پذیر هستند. تخمین زده می شود که تلفات میوه و سبزیجات پس از برداشت بین 30 تا 50 درصد متغیر است [1] .

بیوتکنولوژی و فرآیند زیستی به طور گسترده ای برای پردازش محصولات غذایی ، محصولات دارویی مانند واکسن ها ، پلی ساکاریدها ، پروتئین های درمانی و تشخیص های مختلف استفاده می شود. آنها همچنین در زمینه محیط زیست برای کنترل یا اصلاح ضایعات سمی و برای تهیه و تولید آنتی بیوتیک ها ، مواد غذایی با ارزش افزوده ، محصولات کشاورزی و سوخت های زیستی ، تحت شرایط خاص استفاده می شوند. امروزه بیوتکنولوژی بخشی از زندگی بشر است و برای راحتی بیشتر زندگی به روشهای مختلفی مورد استفاده قرار می گیرد. بسیاری از محققان علمی در زمینه بیوتکنولوژی مشارکت دارند و در عوض محصولاتی را برای تبلیغات خود در اختیار آنها قرار می دهند.

تولید فرآیندهای زیستی در دو دهه گذشته تغییر کرده است. مربا و ژله (با یا بدون افزودن پکتین) را می توان از انواع میوه ها با استفاده از مقدار زیادی شکر (65 تا 68 درصد) ، بسیاری از محصولات غذایی دیگر مانند کنسروها (بیش از 75 درصد قند) و کدو حلوایی (بیشتر) تهیه کرد. 40 درصد قند) برای حفظ میوه استفاده می شود. پودرهای غذایی مغذی نیز می توانند از میوه ها و سبزیجات مختلف تهیه شوند تا کیفیت تغذیه مواد اولیه پس از پردازش افزایش یابد. در طول فرآوری انواع میوه ها برای تولید محصولات ، مراحل مختلفی مانند تمیز کردن ، شستشو ، کاهش اندازه ، سفید کردن یا پختن (در دمای 100 درجه سانتیگراد یا بیشتر) ، و خشک شدن (در دمای 60 تا 70 درجه سانتی گراد) ، درگیر هستند تبدیل به این محصولات نه تنها بهترین استفاده از میوه ها بلکه راهی برای ارزش افزوده به میوه ها و سبزیجات است.فلور میکروبی به عنوان مایه تلقیح برای افزایش کیفیت ارگانولپتیک و حسی مانند بافت ، عطر ، ماندگاری ، ارزش غذایی و طعم. اکثر کشورهای در حال توسعه از تکنیک های مشابه در تولید غذا استفاده می کنند.

تمایل به غذای سالم ، مغذی تر و ایمن باعث پذیرش فناوری های جدید و نوآورانه درمان غیر گرمایی شده است [2] . Sonication یک درمان غیر گرمایی است که در آن محصولات غذایی را می توان با شدت و فرکانس های مختلف برای زمان مناسب درمان کرد [3] . فناوری غشاء به عنوان یک روش پردازش جایگزین برای تولید صنعتی آب میوه های شفاف ، غلیظ و مغذی جذاب تر می شود [4] . غشاهای متداول را می توان به عنوان اولترافیلتراسیون (UF) و میکروفیلتراسیون (MF) طبقه بندی کرد که هر دو مربوط به فرآیندهای تحت فشار هستند. نانوفیلتراسیون(NF) همچنین به طور گسترده ای به عنوان نوعی فرآیند جداسازی غشای تحت فشار استفاده می شود که قادر به جداسازی ذرات از مایعات است. پالس های الکتریکی کوتاه نیز برای حفظ غذاهای حساس به گرما استفاده می شود. استفاده از میدان الکتریکی پالسی یکی از بهترین تکنیک ها برای پاستوریزه کردن غذاها است [5] . محدوده فشارها را می توان به دو دسته اصلی تقسیم کرد: فشار کم (0-1  مگاپاسکال) و فشار بالا (بالای 100  مگاپاسکال). درمان فشار کم عموماً برای محصولات تازه اعمال می شود ، اما برای غذاهای فرآوری شده ، فشار بالا (100 تا 1200  مگاپاسکال) ضروری است [6] . تخمیر الکلی در تولید تجاری نوشیدنی های میوه ای یا سبزیجات که الکل اصلی آنها است ، استفاده می شود.Saccharomyces cerevisiae (که به مخمر نانوا نیز معروف است) اغلب برای تخمیر الکلی انواع آب میوه ها مورد استفاده قرار می گیرد[7].

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *